סינייה

הקליקו כאן לתמונות.

מצרכים:

2 חצילים

חופן גדול של עגבניות

שרי כוס 1 של טחינה

צנוברים (רק כמה לפיזור בסוף)

2 שיניי שום פלפל

פפריקה אדומה (חריף)

פטרוזיליה

המתכון המקורי למנה הזו הוא מלבנון והוא מוכן עם כבש טחון. היות ואני צמחונית, הכנתי גרסת פריסטייל ללא בשר. סינייה המתאים כתוספת או מנה ראשונה, ואני מגישה עם לחם וסלט.

אז, אני מתחילה עם המוזיקה. אני צריכה אווירה בבישול. בעלי צוחק עליי כשאני עומדת במטבח ומבשלת, משום שאז מתנגנת ברקע מוסיקה משנות השישים וחתיכות פטרוזיליה זרוקות בכל מקום. זה יקרה שוב היום כי פטרוזיליה הולכת טוב עם סינייה ….

לאחר שהמוזיקה ברקע, יש לחמם את התנור ל 220 מעלות. לאחר 15 דקות הוא חם מספיק וניתן להכניס את החצילים (שלמים, לא מעובדים). החצילים מוכנים כשהם רכים.

בינתיים, אני מכינה את הטחינה. בישראל, הטחינה נחשבת כמזון בסיסי וזמינה בכל בית. עד כמה שידוע לי, בגרמניה ניתן להשיג טחינה רק בחנויות טבע ובריאות. אתם יכולים להשתמש בטחינה גולמית או לערבב עם מים ולהוסיף את השום, פטרוזיליה, פלפל ותבלין פלפל אדום. הטחינה צריכה להיות עיסה אחידה ללא גושים. אז אם אתם מוסיפים מים יש לערבב טוב מלמטה  ולהמשיך עד שהעיסה אחידה  וחלקה. היתרון בלערבב טחינה עם מים הינו במרקם הפחות סמיך שנוצר ובאופן כללי,בטחינה קלילה יותר.

כשחצילים מוכנים, אתם יכולים להניח אותם בזהירות בקערה.בשר הפרי יכול להיפרד בקלות  מהקליפה וניתן לעשות זאת בכף. מתבלים במלח ופלפל. הקליפה השחורה אינה נחוצה.

עכשיו לחתוך את העגבניות לחצי ולהניח אותן בשולי תבנית אפיה.את תערובת החצילים מניחים במרכז. אופים בחום של 180 מעלות במשך רבע שעה.

לאחר מכן, שופכים את הטחינה מעל העגבניות והחצילים ומפזרים צנוברים מעל. אופים שוב במשך 10 דקות בתנור עד שהטחינה היא מעט חומה.

מיטב מגישים חם.

 

בתאבון!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: